Dessert/ Morgenmad/ Opskrifter

Pandekage (aka Emilies tynde pandekager)

1. december 2023

Klassiske tynde pandekager i crépe-stilen. Emilie laver dem super tynde ved at hælde dejen op i en kande og hælde et tyndt lag på panden og overskydende dej tilbage i kanden så det bare bliver et papirstyndt lag. Det kan betale sig at bruge rigtige pandekagepander der har lave eller næsten ingen kanter og non-stick overflade.

Pandekager

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
dessert, morgenmad
Af Emilie Antal personer: 4

Emilies tynde pandekager

Ingredienser

  • 50 g hvedemel
  • En knivspids salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 30 g smør

Instruktioner

1

Bland de tørre ingredienser i en skål.

2

Pisk mælken i i en tynd stråle.

3

Tilsæt ægget og rør godt.

4

Smelt smørret og tilsæt det langsomt under omrøring.

5

Lad dejen hvile i ca ti min.

6

Bag pandekagerne og servér dem lune med citron og sukker, marmelade og vanilleis.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar