Når man hører ordet pesto tænker man gerne en grønlige, tyktflydende ting, men her er tale om et lidt fastere, selvfølgelig rødlig tilbehør. Jeg har hørt om den fra kantinen på Folketeatret hvorfra den er legendarisk, og har selv oprindeligt fået den til en fødselsdag der blev cateret herfra, men vi har selv derhjemme testet os frem til denne udgave da vi ingen opskrift havde.
Olie og ost kan varieres efter smag, men jeg tror vi har alle grundsmagende på plads. Go fornøjelse.
Tranebær Pesto
Lækker tranebærpesto. Ikke så flydende som almindelig pesto i konsistens. Den er virkelig lækker til ost, men fungerer i virkeligheden godt på mange former for buffeter.
Ingredienser
- 1 ps tørrede tranebær (120g)
- 50g parmesan
- 50g ristede mandler
- Tørret timian
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
- 3-4 spsk olivenolie
Instruktioner
Rist mandlerne, gerne uden at smutte dem først.
Det er nemmest at blende alle ingredienser (på nær krydderier og olie) hver for sig med en stavblender påsats og derefter sammen.
Smag til med salt, peber, olie og timian.
Må gerne stå og trække på køl et par timer eller natten over.
No Comments