Selv før Dansk MasterChef 2020 gjorde blanquette sauce til en landeplage, havde jeg kastet mig over denne lidt “nemmere” udgave af en ægte sauce.
Når man taler om ægte saucer (typisk de franske) skal man “legere” altså blande med varme som hjælp, et protein, typisk æggeblommer og noget fedt, ofte smør, og det kan volde flere problemer. Men sauce blanquette har også creme fraiche og fond i, og legeres med en stavblender. Så den er noget nemmere. Og det gode er, hvis den skiller….så blender man den bare igen.
Om sommeren spiser vi rigtig meget fisk da vi har en go fiskehandler tæt på sommerhuset, og gode fiskehandlere er desværre en mere og mere sjældent fænomen. Hvis man ikke lige har overskud eller tid til at flække en hollandaise sammen til den grillede dorade, så er sauce blanquette lige til højrebenet.
Note: billedet er pt. snupper fra gastromand.dk til jeg får tager mit eget næste gang jeg skal have fisk i sommerhuset.

Sauce blanquette
Klassisk ægte sauce, men lidt nemmere end fx hollandaise når man skal lave noget til sin grillede fisk i sommerhuset.
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 ml hønse- eller fiskefond
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. cremefraiche
- Citronsaft
- Salt, peber
Instruktioner
Kom smør og fond i en gryde, og varm op, til smørret er smeltet.
Hæld saucen tilbage i gryden, varm op, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Hvis saucen skiller, kan du samle den ved at blende den igen.
No Comments