Opskrifter

Friterede calamari

26. januar 2020

Jeg er pjattet med tapas og længe var de små panerede friterede calamari den eneste form for blæksprutte jeg kunne få ned. Jeg har det stadig lidt svært ved store tentakler, men er blevet meget bedre til blæksprutte i det hele taget, men derfor laver jeg stadig tit denne lækre lille tapas-sag.

Hvis du køber 10-armede blæksprutter som de hedder (squid som de hedder på engelsk, mens vi på dansk kun har ordet blæksprutte at gøre godt med) kan du finde dem fra helt små hvor du bare kan fritere kroppen som den er i et stykke og benene for sig, eller i lidt større “rør” hvor du måske vil snitte røret i et par mundrette bidder.

Denne form for blæksprutte er supermørt allerede og skal kun ligge en 30 min i lidt citron og så friteres ganske kort. Ellers bliver de seje og gummiagtige.

Friteret calamari (10 armet blæksprutte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Antal personer: 4
Forberedelsestid: 15 min Tilberedningstid: 15 min Total Time: 30 min

Ingredienser

  • 400 g renset rør og tentakler fra 10 armet blæksprutte
  • saft af en halv citron
  • 250 g mel
  • 0,5 tsk cayenne
  • 0.5 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl mælk eller kærnemælk
  • olie til fritering
  • Dybbelse (aioli eller marinara sauce)

Instruktioner

1

Læg blæksprutterne i en skål med citronsaften i 30 min for at mørne kødet.

2

Varm olien op til 190°C i en fritøse eller gryde med tyk bund. Gryden må ikke være mere end halvfyldt. Calamarien skal alligevel friteres over et par portioner, så lad være at fortvivle hvis din gryde er lidt for lille.

3

Bland mel, cayennepeber, paprika og salt i en medium skål og hæld halvdelen over i en anden skål.

4

Hæld mælken i en skål for sig, nu er din paneringsstation klar.

5

Tag først dine rør og flyt dem fra citron over i mel. Bland dem godt rund så de bliver dækket overalt i mel. Før dem derefter over i mælken og til sidst i mel igen til de er dækket helt med mel.

6

Hvis dine skåle er for små kan du dele processen op i portioner.

7

Gentag til du har paneret alle stykkerne.

8

Friter dine calamari i portioner omkring 2-3 minutter indtil de er gyldenbrune.

9

Tag dem op med en hullet ske eller øse og læg dem på køkkenrulle og salt med det samme så saltet sidder fast.

10

Server med din yndlings dippingsauce.

Som alternativ til skåle kan man bruge nogle poser med melet og ruste stykkerne, men i disse tider skal vi jo spare på plastik. Gør det der føles rigtig for dig. God appetit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply