Nørderi

Nyt legetøj : Sifon 101 – Hvilken Sifon skal jeg købe?

5. marts 2019

En sifon er noget jeg har gået og ønsket mig rigtig længe. Men da jeg så havde erhvervet mig en, var jeg faktisk ikke særlig sikker på hvordan jeg kan bruge den. Jeg forstår grundprincippet ved en sifon. Man har et emne og tilføje tryk i form af N20 eller C2O capsler.
Hvis emnet er flydende vil det resultere i at det skummer (tænk en sodastream der tilføjer C20 til almindelig vand og gør det boblende til danskvand (en: club soda), men resultat og mængden af “fluffyness” er meget afhængig af hvad du putter “i” din Sifon.

Så det var passende at starte en lille artikelserie om brugen og mulighederne med en sifon.

Hvilken Sifon skal jeg købe?

Mit første dilemma var selvfølgelig valget af Sifon. Jeg er stor fan af online research og internet-handel, men jeg har nu også en forkærlighed for Brick & Mortar butikker (mursten og mørtel) så jeg besøgte både H.W.Larsen og Kunst og Køkkentøj for at se hver deres udvalg an.

Valget endte hurtigt mellem ISI og Kisag. I forhold til størrelse fåes begge i en 1/2 og en 1 liters udgave og jeg vurderede at ud fra min 2,5 personers husstand kunne vi nok klare os med en 1/2-liters model. Jeg har trods alt boet i min lejlighed i 10 år uden en Sifon.

Det viste sig at den store forskel på de to er måden man “monterer” gassen. ISI har valgt en sikker allround metode hvor man skruer sin gas-kapsel på, den tømmes, hvorefter man skruer den af igen, mens Kisag er mere “fastlane” orienteret og bare kræver man sætter patronen på og trykker hårdt til. (De indkluderer en lille hætte til formålet hvis man har brug for det.)

Jeg kunne selvfølgelig hævde at Kisag er den mest brugte i de “rigtige” køkkener, det er i hvert fald hvad de fortalte mig i KOK, men faktum er at jeg havde et gammelt gavekort derind til, og da jeg i forvejen har brugt alt for mange penge for nyligt på køkkenudstyr, blev det en Kisag.

Så troede jeg min lykke var gjort. Jeg købte en pakke med 10 gas-patroner med, så jeg kunne komme hjem og lave sjov. Men der viste at være endnu en udfording og en beslutning jeg ikke engang vidste jeg skulle tage.

Læs med i næste artikel for at finde ud af om jeg valgte rigtig med N20 eller jeg skulle have valgt C2O patroner.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar