Anmeldelser

Sinatur Hotel Skarrildshus

8. marts 2017

Mit arbejde bragte mig til den nordlige del af Midtjylland og jeg benyttede chancen til at overnatte og spise på Sinatur Hotel Skarrildshus.
Sinatur Hotel-kæden er den første kæde til at få tildelt Det økologiske spisemærke i bronze, hvilket vil sige at 30-60% af deres køkken er økologisk, så det tænkte jeg var værd at prøve.

Restauranten var rigtig hyggelig og betjeningen god, og der var rimelig godt besøgt for en onsdag aften. Jeg har dog en mistanke om at de to store fyldte borde var ét samlet selvskab og udover det var vi vist bare en 5-6 stykker i et- og tomands konstallationer, og Kibæk er måske heller ikke blandt de største jyske byer, men derfor er der stadig superidyllisk.

Brød & forret

Stenalderbrød med blæksprutteblæk

Serveringen startede med en flot skål med brød og en lille skål smørrelse til. Smørrelsen var en hjemmerørt smør med salt og en hjemmelavet mayo, fint serveret med mayoen i en glasskål og smørret oven på låget.

Brødet var rustikt stenalderbrød med tang, lavet på økologisk hvede fra Nybrogård, råvarer fra lokalsamfundet, farvet med lidt blæksprutteblæk til en spændende mørk kulør. Smørret og mayo’en var rigtig gode, brøddet var absolut godt at spise, men ikke noget der løftede resten af måltidet.

Skilt blomkålssuppe

Forretten var en blomkålssuppe skilt med en persille-olie. Suppen var lækker cremet og rund i smagen.

Men den blev endnu bedre når man blandede lidt af dens “topping” med. Som med smørrelsen til brøddet blev suppen serveret i en glasskål med et låg der samtidigt fungerede som et lille “fad” for en topping til suppen.

Rejetartar med syltede rødløg, ramsløgsmayo og særlig de friterede kapers komplimenterede suppen virkelig godt.

Den var toppet med lidt karse og ved servering blev der lagt en luftig skum af smør oven på der gav en dejlig fedme og sødme til hele retten.

Hovedret

Som hovedret fik jeg serveret et urtestoppet Gråsten unghanebryst. Hanen var virkelig lækkert tilberedt, jeg mistænker sous vides. Der var ikke skyggen af rosa, men alligevel var den saftig og svampet at skære i.

Unghanebryst

Som tilbehør var der to kugler af friterede kartofler rørt op med pære-sennep, en røget persillerod og en ovnbagt kålrabi, konfiteret i brunet smør. Det hele hvilede på en bund af jordskokkepure og var toppet med brøndkarse.

Serveret til var en tomatiseret sky. Det var en dejlig smag af kraft, med en let tomat-agtig smag tilføjet. Helt sikkert noget jeg skal finde ud af at lave.

Mit overordnede indtryk var virkelig positivt, og til trods for at jeg så nogle Tripadvisor anmeldelser der mente restaurenten var lidt dyr, så synes jeg forret og hovedret var fundet for 275,-

Måske er du interesseret i

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar