Opskrifter/ Tilbehør

Syltede rødløg

28. august 2019

Sensommeren bliver brugt i sommerhus, og her er lidt færre muligheder for at lave mad. Med to blus, en Weber-grill og en lille risteovn fra firserne er der ikke alt jeg er vandt til.

Men så kan man finde andre ting at lege med, og da vi havde besluttet os for at vi skulle lave hotdogs, tænkte jeg at syltede rødløg var en lækker tilføjelse.

Jeg kan huske at sylte engang stod for mig som noget meget tidskrævende og noget gamle damer syslede med, men sandheden er at det er super nemt, hurtigt og de syrlige kondimenter man får ud af det, kan løfte dine retter fra middelmådig til perfektion ved at tilføje syre og et sprødt element.

Løget bliver skåret på langs

Første gang jeg kan huske at have lagt mærke til syltede rødløg var på Sticks ‘n Sushi i en af deres maki-ruller, og der var de skåret tyndt på langs af løget. Hvis man skærer på tværs af løget får man de klassiske løgringe fra sildemadder. Omend klassikere så er de lidt svære at styre hvis man vil lægge dem ind i noget. Sidst men ikke mindst kan man lave både eller halvmåner, hvis man godt kan li’ et større stykke.

Løg med syltelage står til det er kølet lidt ned

Når løget er skåret tager jeg alle de grimme stykker fra. De inderste hvide hårde stykker er ikke så sjove, og der hvor man starter med at skære tættest på kanten bliver stykkerne nemt lidt bådformede. Det er selvfølgelig helt op til dig selv om du vil det. Alt kan jo spises.

Så hvis du ikke har prøvet at sylte før, så er her en opfordring til at prøve. Jeg opdagede i hvert fald at det var meget nemmere end jeg troede. Go’ appetit.

Syltede rødløg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Af Ulrik Antal personer: 1 glas
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 5 min Total Time: 15 min

Lækre syltede rødløg der har et væld af anvendelser. Kan bruges i salat, som garniture i sushiruller eller topping på tacos og hotdogs.

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • Patentglas på 35 cl (eller mere)

Instruktioner

1

Put vand, sukker og eddike i en kasserolle eller lille gryde.

2

Varm det op til en hurtig kogning og sørg for sukkeret er smeltet.

3

Imens skæres løget i strimler efter ønske.

4

Sørg for at patent glasset er skoldet (evt varmt vand først så det ikke springer)

5

Hæld syltelagen over løgene og lad det stå og køle af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply