Den legendariske husdrink fra La Festeggiata i Toscana. Oprindeligt udviklet af Tam Nhan Tran og forfinet at Kristine Qvist. Siruppen kan med fordel laves i god tid og gemmes i mindst et par måneder på køl. Der er til mange drinks i en portion sirup.
La Festeggiata Sour
Ingredienser
- Sirup
- 1 flaske rødvin
- 325 g sukker
- 20-30 ml balsamico
- 5-10 peberkorn
- 5-10 nelliker
- Simple sirup
- 1 dl sukker
- 2 dl vand
- La Festeggiata Sour
- 5 cl gin
- 5 cl tør hvid vermouth
- 2 cl Simple sirup
- 5 cl friskpresset citronsaft
- 2 æggehvider
Instruktioner
Rødvinssirup
Kom ingredienser i en gryde. Juster mængderne lidt efter smag, krydderistørrelse og ønsket intensitet.
Kog ind ved svag varme til det halve, ca. 40-45 min.
Lad siruppen køle ned.
Kan holde mindst et par måneder på køl.
Simple sirup
Kog vand og sukker til sukkeret er opløst (1-2 min).
Lad det køle ned.
La Festeggiata Sour
Klargør to lowball / tumbler glas, gerne fra fryseren og fyldt 75% op med is.
Shake alle ingredienser godt i en cocktail shaker i 45 sek til 1 minut.
Tilføje en stor håndfuld isterninger og ryst 20-30 sek (drinken skal bare køles ned, isen må ikke smelte).
Sigt drinken over i de to glas.
Kom 2-3 spiseskeer rødvinssirup i hvert glas og rør kort rundt.
Ingen kommentarer