Drinks/ Opskrifter

La Festeggiata Sour

7. oktober 2022

Den legendariske husdrink fra La Festeggiata i Toscana. Oprindeligt udviklet af Tam Nhan Tran og forfinet at Kristine Qvist. Siruppen kan med fordel laves i god tid og gemmes i mindst et par måneder på køl. Der er til mange drinks i en portion sirup.

La Festeggiata Sour

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Italiensk
Af Kristine Antal personer: 2 drink
Forberedelsestid: 1 time Tilberedningstid: 5 min

Ingredienser

  • Sirup
  • 1 flaske rødvin
  • 325 g sukker
  • 20-30 ml balsamico
  • 5-10 peberkorn
  • 5-10 nelliker
  • Simple sirup
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vand
  • La Festeggiata Sour
  • 5 cl gin
  • 5 cl tør hvid vermouth
  • 2 cl Simple sirup
  • 5 cl friskpresset citronsaft
  • 2 æggehvider

Instruktioner

Rødvinssirup

1

Kom ingredienser i en gryde. Juster mængderne lidt efter smag, krydderistørrelse og ønsket intensitet.

2

Kog ind ved svag varme til det halve, ca. 40-45 min.

3

Lad siruppen køle ned.

4

Kan holde mindst et par måneder på køl.

Simple sirup

5

Kog vand og sukker til sukkeret er opløst (1-2 min).

6

Lad det køle ned.

La Festeggiata Sour

7

Klargør to lowball / tumbler glas, gerne fra fryseren og fyldt 75% op med is.

8

Shake alle ingredienser godt i en cocktail shaker i 45 sek til 1 minut.

9

Tilføje en stor håndfuld isterninger og ryst 20-30 sek (drinken skal bare køles ned, isen må ikke smelte).

10

Sigt drinken over i de to glas.

11

Kom 2-3 spiseskeer rødvinssirup i hvert glas og rør kort rundt.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar