Hoveret/ Opskrifter

Tacos Carnitas

3. december 2023

En mexicansk klassiker der er nem at lave, smager fantastisk og er go til mange mennesker. Den laves oprindeligt i store messingkar hvor grisekød konfiteres i svinefedt i mange timer. Familier har deres egen opskrift og der er mange forskellige meninger og udgaver, men denne her er nem at lave derhjemme, og pakker man kødet rigtig kan man konfitere det uden at skulle bruge ret meget olie.

Jeg pakker alle ingredienserne til Carnitas I en stor støbejernsgryde så overfladen er så jævn som muligt. Derefter hælder der smagsneutral olie over så kødet er dækket. Kødet braiseret i ovnen ved lav temperatur i 3½ times tid. Når man bruge grisekød med meget fedtmarmorering vil fedtet rendere under braiseringen og det ender med at blive meget tæt på en ægte konfitering. Det er vigtig at efterfølgende lade kødet køle ned i gryden. Hvis man tager det op for at køle ned bliver det ofte meget tørt.

Inden servering tænder jeg for grillen i min ovn og sætter risten op på næst-øverste rille. Fordel en passende mængde kød på en bageplade eller bradepande (i denne portion er der til omkring 10 portioner, vi laver til 3 derhjemme og fryser resten ned). Bryd kødet lidt op, men trævl det ikke alt for meget og giv det så en 4-5 minutter under grillen så kanterne bliver sprøde. Rør lidt rundt i kødet og giv det en 4-5 minutter til.

Server på soft tacos, meget gerne dem der er lavet af majsmel. Jeg lyn marinerer ofter noget fintsnittet rødkål (vend kålen med 2% salt efter vægt og lad det trække i et par timer og pres overskydende vand ud), carnitas, lidt frisk mozerella, syltede rødløg, frisk koriander og lidt go hotsauce.

Carnitas (Tacos)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Hovedret Mexikansk
Af Ulrik Antal personer: til 10-12 personer
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 3,5 timer Total Time: 4 timer

En af de klassiske kødfyld til soft tacos

Ingredienser

 • 1,2-1,4 kg nakkefilet med god fedtmarmorering
 • 1 mellemstor zitauer løg skåret i 8 både
 • 2-3 fed hvidløg skåret i pinde
 • 1 lime skåret i både
 • 1 håndfuld groft salt
 • 2 tsk stødt koriander
 • 2 tsk spidskommen
 • 1 tsk allehånde
 • 3-4 laurbærblade
 • Tilbehør
 • Rød spidskål
 • Frisk mozarella
 • soft tacos
 • syltede rødløg

Instruktioner

Carnitas

1

Skær nakkefileten I store tern og vend dem i en skål med salt, koriander, spidskommen og allehånde. Lad det stå og trække, gerne nogle timer eller natten over i køleskabet, men kan også bare sættes over med det samme.

2

Tænd ovnen på 130-135°C

3

Fordel kødet meget jævnt i bunden af en støbejernsgryde.

4

Stik løg, hvidløg, lime og lauerbærblade ned mellem kødet rundt omkring og dæk kødet med olie. Jo pænere og mere plant kødet og pakket uden "revner" imellem, des mindre olie skal der til at dække.

5

Braisser I ovnen i 3½ time og lad kødet køle ned i gryden efterfølgende for at undgå det bliver tørt.

Inden servering

6

Fordel en passende mængde kød på en bradepande og steg det sprødt under grillen i alt omkring 8-10 min, rør en gang undervejs og hold øje med det ikke brænder på.

7

Server med dit yndlings taco tilbehør.

Lynfermenteret kål

8

Snit kålen fint, evt på et mandolinjern (½ spidskål er nok til 4-6 personer) og læg i en stor skål.

9

Drys 2% salt efter vægt ud over og masser det let ind i kålen.

10

Lad stå en times tid til det har smidt vandet

11

Pres overskydende vand ud og smag evt til med lidt lime.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar