Opskrifter/ Tilbehør

Tranebærpesto

23. august 2019

Når man hører ordet pesto tænker man gerne en grønlige, tyktflydende ting, men her er tale om et lidt fastere, selvfølgelig rødlig tilbehør. Jeg har hørt om den fra kantinen på Folketeatret hvorfra den er legendarisk, og har selv oprindeligt fået den til en fødselsdag der blev cateret herfra, men vi har selv derhjemme testet os frem til denne udgave da vi ingen opskrift havde.

Olie og ost kan varieres efter smag, men jeg tror vi har alle grundsmagende på plads. Go fornøjelse.

Tranebær Pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Af Ulrik Antal personer: 6
Forberedelsestid: 20 min Tilberedningstid: 0 min

Lækker tranebærpesto. Ikke så flydende som almindelig pesto i konsistens. Den er virkelig lækker til ost, men fungerer i virkeligheden godt på mange former for buffeter.

Ingredienser

  • 1 ps tørrede tranebær (120g)
  • 50g parmesan
  • 50g ristede mandler
  • Tørret timian
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • 3-4 spsk olivenolie

Instruktioner

1

Rist mandlerne, gerne uden at smutte dem først.

2

Det er nemmest at blende alle ingredienser (på nær krydderier og olie) hver for sig med en stavblender påsats og derefter sammen.

3

Smag til med salt, peber, olie og timian.

4

Må gerne stå og trække på køl et par timer eller natten over.

Måske er du interesseret i

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar