Opskrifter

Fødselsdagsboller

17. februar 2020

Nemme fødselsdagsboller når du synes det er lige let sluppet at køre ned og købe te-boller hos bageren.

Hjemme hos os hedder de Andreas’ fødselsdagboller da det er svogeren der er disket op med opskriften, men de bliver tit kopieret da de er hurtige at lave, og har du en eller anden form for maskine der kan ælte for dig (KitchenAid, Assistent, Thermomix eller lign.) er det meget hurtigt at smække en portion sammen.

Fødselsdagsboller

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredienser

  • 3 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1/2 spsk salt
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 550 g hvedemel

Instruktioner

1

Rør gæren ud i det lunkne mælk - brug en stor skål og en træske.

2

Tilsæt den smeltede smør, sukker, salt og æg. Rør godt rundt.

3

Kom melet i lidt ad gangen. Når der er hældt ca. 4/5 af melet i, røres godt rundt så dejen bliver helt ensartet. Fortsæt med at tilsætte mel, indtil dejen næsten ikke er klistret mere.

4

Saml dejen med fingrene, og form 16 boller.

5

Sæt dem til hævning i 15-20 minutter på en bageplade med bagepapir.

6

Bag bollerne midt i ovnen i 12 minutter ved 210 grader.

7

HINT: Bollerne kan evt. pensles med mælk, æg eller kaffe for at opnå en blank overflade.

Måske er du interesseret i

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar