Hoveret/ Opskrifter

Báhn Mi Smashed Tacos

9. januar 2024

Den Vietnamesisk-Franske sandwich “Báhn Mi” er en kulinarisk klassiker. Bánh Mi betyder bare “brød” eller baguette” på vietnamesisk og det er en af de tidlige “fusioner” mellem to verdeners kulinariske tilbud. En baguette sandwich med BBQ pork med nogle klassiske vietnamesiske krydderier og grøntsager. Den kan kraftigt anbefales hvis man ikke har prøvet den.

Men på det store internet opstår det ofte nye mash-ups mellem forskellige klassiske retter. Og denne ret er pludselig gået viral (i hvert fald i mit Instagram feed) så jeg tænkte jeg ville prøve at lave min egen udgave.

Man tager en soft-taco af majsmel (godt hvis man f.eks. holder lidt glutenfri hvor en baguette ikke helt rammer målskiven) og smider en kugle svinekød med masser af guf i på. Smashed burger traditionen refereres så, hvor man presser “bøffen” ned på en brandvarm pande så den udvikler masser af lækker skorpe (maillaird reaktionen frigiver alle de gode smage) og så fylder taco’en med en masse lækre grøntsager og en go mayo. (Jeg bruger Kewpie der egentlig er japansk, men…alligevel)

Báhn Mi Smashed Tacos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Vietnamesisk, Fransk
Af Ulrik Antal personer: 5-6 styk
Forberedelsestid: 30 min Tilberedningstid: 20 min Total Time: 1 time

En fantastisk glutenfri udgave af den fransk-vietnamesiske sandwich Báhn Mi med en masse friske grøntsager.

Ingredienser

  • 5-6 soft tacos
  • Fars
  • 400g hakket svinekød
  • 4 fed hvidløg, revet
  • 5-6 stængler fra koriander, hakket
  • 1 spsk fiskesovs
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk soyasovs
  • 1 tsk hvid peber
  • Fyld
  • 2-3 gulerødder, juliennet
  • ½ agurk, juliennet
  • 2-3 forårsløg, hakket
  • 1 chili, udkernet, hakket
  • 1 bundt koriander, blade
  • ½ lime, både
  • Kewpie Mayonaise

Instruktioner

1

Bland svinekød med revet hvidløg, hakkede koriander-stængler, olie, soya, fiskesovs og hvidpeber.

2

Tænd for en støbejernspande mens grøntsagerne skræres

3

Skær gulerødder og agurk i lange tynde pinde (julienne)

4

Hak chili og forårsløg

5

Kom en kugle fars på en taco, tryk evt ud med en gaffel hvis du ikke vil smashe

6

Kødet skrumper meget ind, så tryk gerne lidt ud over kanten på taco'en

7

Steg 3-4 min med kødsiden nedad på varm pande

8

Ven og steg sprød på taco-siden (2-3 min)

9

Fyld med grøntsager og top med mayo

10

Fold på midten or servér

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply