Nu nærmer vi os stille og roligt den tid på året hvor der kommer jordbær i butikkerne. Selvom de første altid er lidt kedelige kan man gå og glæde sig til den danske jordbærsæson. Og selvom intet slår en skål frisk jordbær med fløde er der nu altid plads i mit hjerte og min mave til jordbærkage. Klassikeren med mazarinbund og hvis man har mod på det kan man prøve at temperere chokoladen under kagecreme og jordbær. Den fungerer dog også helt fint med smeltet chokolade så man skal ikke lade den del afskrække sig.
Mange opskrifter bruge en gele til at dække jordbærene, men her i huset ender vi tit med at skippe det da vi ikke rigtig ønsker at forklæde eller gemme den dejlige jordbærsmag.
Klassiker med mazarinbund, men uden gele oven på bærrene. Mazarinbund Sukker, smør og marcipan røres sammen og æggene tilsættes et af gangen. Rør til sidst melet i og bred dejen ud i et ildfast fad (ca 20x30 cm) Bages i ca. 20 minutter ved 175 grader. Vaniljecreme Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljestangen og marven. Kog blandingen op under omrøring. Pisk imens æggeblommerne luftige sammen med maizena og resten af sukkeret. Når fløden koger, hælder du den forsigtigt ned i æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det igennem under piskning. Sigt cremen i en skål, dæk den med film og afkøl i køleskab. Vend den med lidt flødeskum inden brug for at få en mere blød og luftig konsistens. Pynt Den afkølede bund smøres med et tyndt lag smeltet, mørk chokolade. Lad chokoladen størkne og fordel cremen over den chokoladesmurte bund. Skær ca. 500 g, rensede jordbær i halve og læg dem oven på cremen. Gelé Tilsmag jordbærsaften med sukker og skum den for urenheder. Varm saften op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt de udblødte blade husblas et af gangen under omrøring. Afkøl saften i vandbad. Når den begynder at stivne en smule, fordeler du den forsigtigt over kagen med en ske.Jordbærkage
Ingredienser
Instruktioner
Ingen kommentarer