Massaman curry er en af de gule thai curries. Den er traditionelt ikke så stærk som rød-, grøn- eller panang-curry men er lidt mere smagsmæssigt ovre i det indiske køkken. Denne opskrift er med kylling, så den kaldes Massaman Gai, men kyllingen kan let erstattes med tofu for en vegetarisk ret. (man kan også få vegansk udgaver af fiskesovs for at gå helt vegansk.
Det er en go undskyldning for at slippe af med køleskabsrester af kartofler, gulerødder og/eller søde kartofler, brug ca. samme mængde som kød. Hvis man sætter risene over efter kartoflerne er forkogt, passer det ca. med at de to ting er færdig samtidigt.
Jeg laver altid jasminris til thaimad. Skyl risene grundigt en 2-3 gange og lad dem stå og trække lidt i vand. Sigt vand fra og kog op med lidt salt, kog i 12 minutter, lad derefter hvile i 12 minutter og server varme. Til 4 personer passer det ca med 3 dl ris til 5 dl vand.
Massaman Gai Curry
Massaman curry er en cremet gul thai curry med kartofler, kylling og cashewnødder.
Ingredienser
- Hjemmelavet Massaman Curry paste
- 50g rød currypaste
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk gurkemeje
- ¼ tsk kardemomme
- ¼ tsk muscatnød
- Curry
- 200-300g kartofler
- 1-2 spsk olie
- 2 mellem zittauerløg skåret i 8. dele
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2-4 cm friskrevet ingefær
- 400 g kyllingebryst eller overlår skåret i tern
- 1 dl kyllingefond
- 1 dåse kokosmmælk (400ml)
- 1 spsk peanutbutter
- 1½ spsk fiskesovs
- 1 spsk palmesukker
- 1 spsk tamarinsauce (kan erstattes med saften fra ½ lime)
- 2 kaffir limeblade
- Tilbehør
- Jasminris
- Cashewnødder (eller peanuts)
- Frisk koriander
Instruktioner
Skræl kartoflerne, skær dem i mellemstørrelse stykker (2-3cm) og forkåg dem i letsaltet vand i 5 minutter mens løgene klargøres.
Løg, hvidløg og revet ingefær svitses i olie til de er klare.
Kyllingen svitses mens den røde currypaste blandes med de andre krydderier.
Pasten svitset kort med løgene og kyllingen så kyllingstykkerne bliver dækket med paste.
Tilføj vand, kokosmælk, tamarin, palmesukker, lime, peanutbutter, fiskesovs og kaffir lime blade og lad retten simre i 15-20 minutter til grønsagerne er møre.
Smag til med lime og fiskesovs
Server med kogt jasminris, cashewnødder og frisk koriander.
No Comments