Hoveret/ Opskrifter/ Tilbehør

Daal af røde linser og kokosmælk

12. december 2022

Jeg har et par ideer til retter som jeg ved bør kunne laves i en virkelig god og velsmagende udgave, men det tager lidt tid, kærlighed og eksperimentering at finde frem til den helt rigtig udgave.

Daal har et stykke tid være på listen over en af disse retter. En fast del af det østasiatiske køkken, og en ret der kan gøres vegansk, meget billig og virkelig sund og nærende. Og i den grad virkelig velsmagende. Vi var ret overraskede derhjemme over hvordan første forsøg lykkedes virkelig godt, så nu kommer opskriften her på siden. Vi havde fået en daal med kokosmælk og jeg brugte en opskrift på nettet som basis, men justerede en del i løbet af processen. Helt sikkert en ret der kommer i det faste repetoire.

Daal (med røde linser og kokosmælk)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...
Hovedret, tilbehør
Af Ulrk Antal personer: 2
Forberedelsestid: 15 min Tilberedningstid: 20 min Total Time: 45 min

Ingredienser

  • Daal
  • olie eller ghee til stegning
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 cm ingefær
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1 stk kardemommefrø
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • friskkværnet sort peber
  • 5 dl hønse- eller grønsagsfond
  • 1-2 spsk tomatpure
  • 1 dåse kokosmælk
  • 200g røde linser
  • Stængerne fra et bundt frisk koriander
  • saft fra ½ lime
  • Agurkerelish
  • 1/4 agurk i meget fine tern
  • 3 firefly chilier
  • 2 forårsløg
  • saft af 1,5-2 lime
  • Pynt
  • Hakkede peanuts
  • Friske korianderblade
  • Limebåde

Instruktioner

Daal

1

Sautér finthakkede løg, hvidløg, ingefær og 1 tsk salt i 4-5 min ved mellemvarm i smagsneutral olie. De må ikke tage farve skal bare blve gennemsigtige.

2

Tilføj spidkommen og kardemomme og rør rundt i 1 minuts tid.

3

Tilføj gurkemeje. stødt koriander, paprika, cayennepeber og peber og rør rundt i 30 sek.

4

Tilføj vand, tomatpure, kokosmælk og rør rundt til det er blandet sammen.

5

Tilsæt linserne, bring i kog og reducer så varmen til en let simren og dæk gryden til.

6

Kog i ca 20 min til linserne er møre.

7

Tilsæt hakkede friskekoriander stilke og limesaft. smag til med salt og evt lidt koncentreret fond.

8

Lad hvile i 10 min.

Agurkerelish

9

Skær agurk i meget fine tern, chilier på skrå i tynde skiver og forårsløg i tynde skiver.

10

Bland det hele med lime og lad det trække et par minutter.

11

Server daal med agurkerelish, frisk koriander, hakkede peanuts og en limebåd.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar