Virkelig lækker klassikker, oprindeligt har jeg smagt den i en udgave fra Wagamama, men retten findes i flere variationer rundt omkring i Asien.
Den består af små blomkålsbuketter der friteres ved høj varme i en lille smule olie i en wok, en såkaldt “shallow-fry”. De skal ikke have ret lang tid da de meget gerne må have en sprød konsistens når de serveres. De serveres med den såkaldte Firecracker sauce, der er ansvarlig for “Bang bang” delen af retten.
Serveres evt. med scallion-pancakes (pandekager med forårsløg)
Bang bang Cauliflower
Klassisk spicy Wagamama ret.
Ingredienser
- Firecracker Sauce
- 25 ml teriyaki
- 25 ml oyster sauce
- 50 ml sriracha
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk tørrede chili flager (test din chili styrke)
- 25 ml olie
- 3 spsk acaciehonning
- 1,5 spsk sød chili sauce
- Blomkål
- 1 blomkålshoved skåret i små buketter
- 3-4 spsk maizena
- ½ rødløg skåret pol til pol i tynde strimler
- 2 forårsløg
- Garniture
- Ingefær matchsticks
- Koriander (nogle kan lide stænger, nogle det hele)
Instruktioner
Firecracker Sauce
Bland alle ingredienser I den skrevne rækkefølge!
Olien skal dog piskes i lidt ad gangen så den blander sig ordentligt og ikke skiller.
Blomkål
Skær blomkålen ud i små bukketter. Størrelsen er selvfølgelig op til dig selv, men jeg synes de største stykker skal kunne ligge inden i en bordtennisbold.
Læg buketterne i en skål eller kom dem i en pose og drys 2 spsk maizena over, ryst skålen eller posen så buketterne bliver godt coated af stivelsen. Ryst evt. overskydende maizena af.
Klargør grøntsager:
Skær rødløget i tynde lange strimler fra spids til rod, de skal ikke hænge sammen men være individulle strimler.
Skær forårsløgene i skrå skiver, 3-4 mm tykke. Det hvide og lysegrønne skal svitses med løgene, gem det grønne (fx. til dine scallion pancakes eller til pynt)
I en Wok kommer du ½ dl solsikke, raps eller anden neutral olie. Olien skal stå omkring 2 cm op, så hvis du bruger en større pande med bredere bund skal du bruge lidt mere olie.
Kom blomkålene i wok'en og “shallow fry” dvs. en “lavvandsfritering” Vend dem hvert lille minuts tid så de branker men ikke bliver brændte. Ca 5-6 min til de er brankede men stadig har bid.
Overfør dem til en tallerken eller et fad med køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.
Svits ganske kort løg og forårsløg, ca 30 sekunder og kom så blomkål tilbage, tilsæt Firecracker sauce nok til at blomkålene er coatede.
Tag af varmen og garner med fx. frisk ingefær skåret i små tændstikker, og/eller hakket frisk koriander.
No Comments