Klassisk cocktail der findes i mange varianter. Denne udgave er uden æggehvide, men man kan nemt tilsætte én æggehvide pr. 2 drinks hvis man vil have den lidt skummet.
Bourbon kan erstattes med whiskey for en Whiskey Sour. Amerikanerne betragter Bourbon som en type whiskey, men der er en del krav den skal leve op til før man må kalde det en Bourbon Whiskey. Den skal være fremstillet i USA af minimum 51% maj og lagret i 100% nye hårdtristede egetræsfade. Bourbon må fremstilles over hele USA, men kommer stadig primært fra Kentucky.
Bourbon Sour
Ingredienser
- 6 cl bourbon
- 3 cl citron
- 3 cl sukkerlage
- 1 to 2 stænk angostura bitter
Instruktioner
Bland alle ingredienser undtagen angostura bitter i en shaker.
Ryst godt uden is i 15-30 sekunder.
Tilfør godt med helt frossent is og ryst i 15-30 sek.
Strain I glas med godt med is hurtigt så drinken ikke udvandes.
Tilføj et par stænk angostura.
Noter
Sukkerlage laves ved at tage lige dele vand og sukker og varme op til sukkeret er smeltet. Kan laves i forvejen og opbevares på køl.
No Comments