Klassisk fransk bistro-ret. Vi fik denne udgave på Restaurant Chez Max i Epernay, den ene af de to større byer i Champagne området i Frankrig. Specielt for retten var at Max, ejeren, selv kom og rørte tartaren ved bordet, så vi sad og tog noter og har lavet den mange gange siden.
Tartar a la Chez Max
Klassisk rørt tartar.
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- 1 spsk dijon sennep
- salt og peber
- 1 dl olie (oliven eller smagsneutral kan begge bruges)
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk worchestershire- eller engelsk sovs
- 3-4 gode stænk tabasco
- 1 skalotteløg
- 1 lille håndfuld persille
- 4-5 cornichoner
- 2-3 tsk kapers
- 180-200 g hakket okseinderlår
Instruktioner
1
Rør en mayo med æg, lidt af senneppen, salt, peber og olie. Pisk alt undtagen olien til det skummer og er luftigt, tilsæt olien lidt ad gangen.
2
Når du har en tynd mayo tilsættes ketchup, tabasco og engelsk sovs.’
3
Rør finthakket løg, hakkede cornichoner, kapers og finthakket persille i og tilsidesat kød.
4
Smag til med kondimenterne efter smag.
Ingen kommentarer