Opskrifter

Enchiladas med kylling og feta

14. maj 2020

Første gang jeg lavede mad til en stor gruppe af mennesker var på teaterskole for hele klassen sammen med en af mine klassekammerater. Vi snakker 1996 og alligevel har jeg siden kunnet huske denne opskrift og lavet den rigtig mange gange. Den kan laves ret simpelt og man kan, men manken komplicere den lidt ved f.eks. at lave sine egne tortillas (opskrift her).

Den ret gennemskuelige hemmelig for hvorfor det smager fantastisk er det bløde saftige fyld af kylling, yoghurt og feta, kombineret med gratineringen i ovnen der giver en sprød overflade med masser af ostesmag.

Fyldet kan varieres efter hvad man har lyst til, men kylling med yoghurt natural og smuldret feta er en virkelig lækker kombi, på trods af at feta (puck eller salatost med mindre den selvfølgelig er fra Grækenland) ikke klinger specielt mexikansk.

Kylling der er strimlet, yoghurt natural og puck-ost.

Kyllingen skal selvfølgelig tilbederes før du rør fyldet, hvis du gider stege den på panden eller i ovnen hvis vi taler om en hel kylling, får du selvfølgelig mere smag i kødet, men jeg pocherer (koger) som regel bare kyllingen. Bryst virker fint, men så skal man være forsigtig med kogetiden da det nemt bliver tørt, så jeg har brugt overlår i opskriften.

Jeg bruger 100-120g fyld pr. medium enchilada

Hvis du har kyllingerester, køber færdige tortillas, salsa og ost, så er denne ret i ovnen på under 20 min.

Enchiladas (burritos) med kylling og feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Antal personer: 2 (4 styk)
Forberedelsestid: 20 min Tilberedningstid: 15 min Total Time: 45 min

Dejlig nem og virkelig velsmagende, kan serveres med en chunky salsa, lille salat og eller ris.

Ingredienser

  • 2 kyllingefileter eller 4 overlår
  • 1 dl yogurt natural
  • 100 g feta eller salatost
  • salt & peber
  • 4 tortillas (opskrift her)
  • 200g salsa (dip-varianten) eller tacosovs
  • 150g revet ost

Instruktioner

1

Porcher kyllingen i 10 minutters tid, den må ikke være lyserød når du trævler den.

2

Trævl kødet med en gaffel eller fingrene og bland yoghurt, feta i til en fars-agtig masse.

3

Krydr med salt og peber, (evt. koriander og/eller chili)

4

Fordel fyldet i 4 tortillas, rul dem sammen og læg dem i et fad hvor de ikke "ruller ud".

5

Kom salsa på så de er dækket, men ikke pøset ind.

6

Kom ost øverst og gratiner i ovnen i varmluft 200°C i 10-12 minutter til osten begynder at blive gylden nogle steder.

7

Servér med fx. chunky salat eller ris, lidt creme fraiche og nogle syltede jalapeños.

Noter

Teknisk set er en enchilada en fyldt majs-tortilla. Hvis man bruger hvedetortillas som er meget mere udbredte, i hvert fald i danske supermarkeder, så er det en burrito når man putter fyld i den. Men jeg kalder denne opskrift for enchiladas selvom det er ukorrekt.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar