Det kommer måske til at lyde som helligbrøde, men fried chicken og champagne er en parring for guderne, og da vi elsker champagne her i huset er det noget vi har eksperimenteret med flere gange.
Af uransagelige årsager er det lykkedes flere gange, men vi har hver gang glemt at skrive den opskrift ned vi fandt og brugte, så nu har vi efterhånden fået prøvet nok forskellige fremgangsmåder til at jeg ville lave min egen, endelige opskrift. Så har jeg også et sted jeg selv kan kigge og sikre et ensartet resultat.
Det der har virket bedst er at lægge kyllingestykkerne i kærnemælksmarinade og panere dem direkte derfra. Jeg har prøvet at lave en rigtig pankopenering hvor man panerer i mel, æg og panko, og en panering i cornflakes, men det endelige resultat bliver bedre bare med kærnemælk, mel og maizena, og det er en hel del nemmere.
Buttermilk fried chicken
Ingredienser
- Ca. 600-700 g kylling med ben (lår og overlår er saftigst)
- Marinade
- 5 dl kærnemælk
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvid peber
- 1 tsk hvidløgspulver
- Panering
- 200 g hvedemel
- 2 spsk maizena
- 2 tsk salt
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
Instruktioner
Marinering
Skær kyllingen i mundrette stykker. Underlår/drumsticks er pænest i ét stykke, men skal have lidt længere i frituren. Overlår kan med fordel udbenes og deles i to stykker.
Bland alle krydderierne i kærnemælken og læg kyllingestykkerne i marinaden.
Lad stå i mindst en time, gerne 3-4 timer
Panering
Bland mel, maizena og krydderier i en bøtte eller stor plastikpose.
Dryp kyllingestykkerne en smule så der stadig er væde på, men det ikke drypper af den og klumper for meget .
Ryst en 3-4 stykker af gangen til de er godt dækket, dyp eventuelt efter hvis der er pletter der ikke er blevet paneret.
Læg til tørre på en tallerken med lidt mel på så stykkerne ikke klister fast.
Stykkerne friteres ved 180°C i raps/fritureolie. Drumsticks skal have 7-8 minutter, overlår i stykker kan klare det med 6 minutter.
No Comments