Jeg er ikke til forlystelser overhovedet. Jeg bliver svimmel, bange og det er dyrt, så når jeg tager i Tivoli og lignende steder er der typisk tre ting jeg gerne ville have tur-armbånd til. Fadøl, is og ikke mindst churros.
Og i min madlavningsrejse gik det så op for mig at det kunne man selv lave. Det er i bund og grund en vandbakkelsesdej der bliver friteret i stedet for bagt. Men det er stadig vigtigt at vandbakkelsesdejen er go. Og hvis der er én her i huset der er go til at lave vandbakkelser, så er det min hustru. Jeg lykkedes for det meste med mine Gruyere, men jeg lader som regel hende lave dejen til churros. Til gengæld er det et tomands- job at fritere dem. Én der skal holde posen og klemme strimler ud, og en der kan klippe med en saks når churros pølsen har nået længden af fritøsen. Alternativt kan man være én og bare lave en kæmpe spiral i sin gryde.
Churros
Ingredienser
- 2 ½ dl vand
- 2 spsk vegetabilsk olie (plus ekstra til fritering)
- 2 ½ spsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 ½ dl hvedemel
- 1 stort æg
- perlesukker eller flormelis til drys
Instruktioner
Bland vand, 2 spsk olie, sukker og salt og bring det til kogepunktet i en medium sauterpande eller gryde.
Fjern fra varmen og rør melet i hurtigt ind til det bliver en mel-boller. Giv bollen varme i noget tid så "melsmagen" bliver kogt ud.
Tilføj et sammenpisket æg og pisk godt med et piskeris eller en grydeske. Du kan også bruge en røremaskine eller foodprocessor.
Tænd fritøsen og læg bagepapir i bunden af en bageplade hvor du kan lægge de færdigfriterede churros.
Hvis du ikke har en fritøse, kan du varme en gryde med olie op til olien er ca. 175°C
Put dejen I en sprøjtepose med en stjernetylle på og klem enten passende "pølser" ud i fritøsen eller lav én stor spiral i gryden.
Fritér til de er gyldenbrune, 2-4 minutter
Overfør med hulske eller "spider" til bagepapiret og drys evt. med sukker.
Gentag indtil al dejen er brugt.
Server varm med is eller chokoladesovs
No Comments