En virkelig dejlig klassiker fra Wagamama som tog os en del tid at finde ud af. Vi har aldrig kunne finde den “rigtige” opskrift, men har stykket denne sammen af forskellige opskrifter og smagt til efter vores egen smag.
Første gang man laver retten kan det betale sig at få snittet alle grøntsager og gjort kødet klar inden man koger nudlerne. Som regel skal nudlerne ikke have så længe og hvis bouillonen er en 80-90°C når man “samler” suppen bliver alting rigeligt varmt.
Vi laver den både med and og oksekød, men efter vi er begyndt at skære mere og mere ned på det røde kød brugere vi oftere and. Den skal tilberede noget længere end en oksebøf, så start med at sætte den over hvis du bruger and.
Chili Duck (Beef) Ramen
Elsket fra Wagamama, men vi har selv gættet og udviklet denne opskrift frem. Grønsagerne kan evt. erstattes efter smag, men vi er meget glade for denne udgave.
Ingredienser
- Chili sauce:
- 2 spsk malt vinegar
- 5 spsk fiskesovs
- 2 tsk sukker
- 1 spsk stærk chilisovs
- 1 spsk sød chilisovs
- Suppe:
- 1 styk andebryst eller 2 stk okse inderlårsbøffer
- 0,75 dl teriyaki sovs
- 1/2 pk nudler
- 1 rødløg
- 1 pakke koriander
- 1/2 til 1 pakke bønnespirer
- 2 friske røde chili
- 2 forårsløg
Instruktioner
Chili sauce:
Sæt malteddiken over et lavt blus i en lille kasserolle og opløs sukkeret heri.
Lad den køle lidt ned og kom fiskesovs, stærk og sød chilisovs i og stil til side.
And:
Skær streger i andebrystet i fedtsiden, ikke ned i kødet. (0,5 cm mellemrum)
Krydr godt med salg på skindsiden.
Lægges på kold pande med fedtet nedad og panden tændes til lidt over middel.
Krydres med salt, evt. peber på kødsiden og steges ca.10 minutter på middel varme.
Vendes og steges ca. 10 min på kødsiden og lægges på et skærebræt og trække i 10 min.
Hvis du bruger oksekød skal det steges til lidt under medium, det får ekstra varme i suppen, pensles mens de hviler og skæres i tynde skrå stykker lige inden det serveres.
Imens koges teriyaki sovs ind lige til den tykner (pas på, det går stærkt til sidst)
Lidt før anden er hvilet færdig, pensles den med den indkogte teriyakisovs.
Skær ud i tynde skiver, og pensel med det resterende teriyakiglace.
Suppe
Skyl bønnespirer, pil bladende af korianderen og hak stængerne i 0,5cm stykker.
Pil og del rødløget og skær det i så tynde strimler du kan, på langs ad løget.
Halver og udkern chilierne og skær hver halvdel i tynde strimler på tværs.
Rens forårsløgene og skær dem i 0,5 cm stykker.
Kog dine nudler efter anvisningen på pakken, men gerne i omkring 1 l bouillon efter smag.
Fordel nudlerne i to skåle, drys forårsløg og hakkede korianderstænger ud over.
Fordel chilisovsen mellem de to skåle og top nu op så nudlerne er dækket med bouillon.
Herefter pyntes med alle grøntsagerne og kødet. Vi plejer at lægge grøntsager fordelt rundt i kanten så man selv kan blandet lidt mens man spiser.
Husk en limebåd der også lige presses inden spisning for lidt ekstra syre.
Ingen kommentarer