Emilie havde fødselsdag og måtte bestemme lige hvad hun havde lyst til og det blev hjemmelavet gyros. Og der er kødet ikke det vigtigste men grønsagerne, fladbrødet og chilisovsen. For normalt bruger vi Chuchum af Delidrengenene, men det havde vi ikke i sommerhuset, så vi måtte søge råd på det store internet og tilpasse til vores smag, så her er opskriften så vi selv kan huske den en anden gang.
Chuchum
Efterligning af delidrengenes lækre chilisovs til mellem østlige retter.
Ingredienser
- 45 gram soltørrede tomater
- 2 spsk olie fra tomaterne
- ½ tsk hvidløgspulver
- 1 ½ tsk løgpulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk garam masala
- 2 spsk tørret chiliflager
- ½ tsk cayennepeber
- 1 tsk sukker
- 1-1 ½ tsk citron saft
- 100 g tomat pure
- ½ - 1 dl vegetabilsk olie
Instruktioner
Blend de tørret tomater til en jævn masse i en minihakker.
Tilføj alle de andre ingredienser og rør godt rundt i blandingen.
Hæld olie i blandingen og blend til rette konsistens.
Hæld chili olien på glasset. Sørg for at der er olie nok til at dække massen.
Sørg for at chilien altid er dækket af olie da det forlænger holdbarheden.
Ingen kommentarer