Her, morgenen efter det Amerikanske valg burde være, men stadig ikke er afgjort, tænkte vi at vi skulle have Amerikanske pandekager. Vi bruger en helt fantastisk opskrift som Katilin Orr, også kendt som @carnivorr på Instagram. Oprindeligt var ingen af os store tilhængere at den mindre, tykkere, ofte ikke helt gennembagte Amerikanske pandekage, men denne opskrift fik os begge til at skifte mening. Men hvor hendes er med en hel liter kærnemælk og rækker til en solid gruppe mennesker, laver vi som regel en trediedel og skriver den derfor nu ind på bloggen her, da vi altid glemmer de små mål (bagepulver, natron og salt) og balancen her er meget vigtig for den rette konsistens.
Bagepulver i den korrekte mængde sammen med kærnemælken giver en virkelig fluffy og lækker pandekage og serveres de, som de bør, i en go stak med en klat smør og ahornsirup over, er det et stykke morgenmad der er meget svær at slå. Specielt på en morgen hvor man er lidt slatten efter 8. års bryllupsdag i går og lidt nedslået over at Amerikanerne ikke forstår alvoren af situationen.
Vi laver pandekagerne med omkring en 1/2 dl dej pr styk i en ret stor blinispande, men man kan sagtens lave dem i på en almindelig pande da dejen flyder ud til en passende størrelse.
Buttermilk Pancakes
Fantastiske luftige Amerikanske pandekager. En brunchfavorit.
Ingredienser
- 130 g mel
- 3,5 g bagepulver
- 6 g natron
- 3,5 g salt
- 330 ml kærnemælk
- 1 æg
- 25 g smør, smeltet
- Smør til stegning
Instruktioner
Bland mel, salt, bagepulver og natron godt sammen.
Tilføj kærnemælk til de tørre ingredienser
Rør ægget i, pisk det evt homogent først.
Tilsæt det smeltede smør og rør til der ikke er nogen klumper.
Varm en pande op til lidt over middel varme og en god klat smør.
Lav et par pandekager af gangen, vi bruger ca. en halv dl dej p.r pandekage.
Når dejen får luftbobler og begynder at se lidt bagt ud og kanterne er brune (2-4 minutter), vendes pandekagen og steges gylden på den anden side.
Servér i stak med smør og ahornsirup.
No Comments