Opskrifter

Ricotta-gnocchi

22. maj 2022

Jeg bliver altid forvirret over gnocchi. Jeg har fået det nogle få gange hvor det har været fantastisk, men ofte er gnocchi lidt seje og ikke helt lige den tekstur man håber på.

Men så faldt jeg over en opskrift på ricottagnocchi på Serious Eats, af min store kulinarisk helt, Kenji Lopez-Alt. Han skriver at selv i de år hvor han var fast gnocchi-mand på en pastarestaurent, lykkedes det ham ikke særligt mange gange at ramme den helt perfekte lækre fluffy gnocchi, sådan som man tænker den skal være. Men hvis man erstatter kartoflen med ricotta, jeps, friskosten ricotta, så opnår man meget nemmere den tekstur der i virkeligheden stræbes efter. Og endnu bedre, det er meget nemmere end med kartoffler.

Ricottaen må ikke være for våd. Til to personer købte jeg en 250g bøtte med ricotta og drænede den til 210g. Det er simpelt at dræne, læg et par stykker køkkenrulle ud på bordet eller et skærebræt, vip osten ud og tryk den flad med 1-2 lag køkkenrulle. Pres let og sørg for at køkkenrullen suger så meget som muligt. Flip over og dyb evt. en ekstra gang hvis det føles nødvendigt.

Del dejen i 4 og rul ud til pølser på omring 1,5 cm i diameter

Den sammenæltede pastadej deles op og rulles ud i pølser der skæres i passende små bidder med et dejblad eller en kniv. Hvis man ønsker kan man rulle et mønster i dem med et pastabræt eller en gaffel. Ryst bidderne let i semolinamel og de kan koges eller fryses i et enkelt lag i 30 min og derefter i en pose.

Kog dine gnocchi i godt saltet vand til de flyder op til overfladen, ca. 3 minutter burde kunne gøre det. Herefter kan du bruge dem i enhver passende pastasovs, jeg er forfalden til at brune noget smør og komme lidt salvie ved.

Da jeg ville riste dem let, overførte jeg til den varme pande med en hulske så snart de flød op til overfladen, nogle stykker ad gangen. Jeg havde stegt lidt pepperoni rester af og brugte fedtet fra det til at give gnocchierne en sprød overflade. Jeg kom lidt smør ved og serverede det hele med revet parmasan og basilikum.

Ricottagnocchi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Hovedret Italiensk
Af Ulrik Antal personer: 2
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 3 min Total Time: 15 min

Fluffy lækre gnocchi med ricotta som base i stedet for kartoffel.

Ingredienser

  • 210g drænet ricotta
  • 25g revet parmesan
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • Salt & peber
  • Ca. 150g mel
  • Lidt semolinamel til at dække gnocchierne let.

Instruktioner

1

I en skål kommes drænet ricotta, ost, æg, salt og peber og størstedelen af melet (hold lidt igen så dejen ikke ender for tør)

2

Arbejd det hele forsigtigt sammen med en dejskraber. Dejen må ikke bliver for kompakt, så vær blid.

3

Når dejen begynder at samle sig hældes den ud på bordet og æltes nænsomt til den har samlet sig.

4

Tilføj ekstra mel hvis nødvendigt, den må ikke være klistret men endelig heller ikke for kompakt.

5

Del den færdige kugle i fire dele og rul hver del ud til en lang pølse på 1,5 cm i diameter.

6

Skær i små bidder må 2-3 centimeter efter smag og læg bidderne på et fad med et lag semolina mel så de ikke klister sammen.

7

Hvis du har mod kan du lave riller med en gaffel eller et pastabræt.

8

Kommes i vand der lige koger og er saltet godt og når de flyder op til overfladen er de færdige.

9

Kan herfra bruges direkte i pastasovs eller steges på panden ved over middelvarme i 2-4 minutter så de bliver gyldne og sprøde.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar