Efter at have smagt popcornis på et Restaurentbesøg måtte vi gøre forsøget herhjemme. Det smagte ret godt, men var meget cremet og tyk i konsistensen. Jeg kom lidt cremodan i som stabilisator, men der kommer så meget stivelse fra popcornene at det var overkill, så jeg har ikke inkluderet det i opskriften.
Som man kan se på videoen blev massen meget grynet. De lignede næsten den var skilt, men det var reelt bare små popcornstykker, så næste gang den skal laves vil jeg køre popcornmælen igennem i saftklæde så den bliver glattere.
Popcorn-is
Lækker is med smag af popcorn. Kan serveres med karamelliserede popcorn eller nødder til. Popcornene skal trække med mælkemassen for at få smag, og man kan gøre smagen mere intens ved at presse godt på popcornene når man sigter, men så kommer der også en del bitte små popkornstykker med.
Ingredienser
- 5 dl mælk
- 5 dl piskefløde
- 1,5 l poppet popcorn
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
Instruktioner
Varm mælk og fløde op til kogepunktet i en stor gryde.
Kom popcorn i og rør lidt rundt, læg låg på og lad det trække i en time.
Sigt mælkemassen i en si og pres godt på popkornene for at få smag med ud.
Hvis du vil have en glat ismasse kan du køre det igennem et saftklæde bagefter så der ikke er små popcornrester i isen.
Kog masse (der bøf være omkring 750 ml) op til kogepunktet igen, pas på den ikke står og koger, bare til lige under.
Imens piskes æg og sukker luftigt.
Kom en smule af mælken i æggemassen mens du pisker godt. Æggene skal tempereres så de ikke koagulerer.
Når du har pisken en 2-3 dl i æggene kan du hælde det hele tilbage i gryden.
Varm det forsigtigt op så æggene kan legere massen. Det sker omkring 85°C og man kan fornemme at massen bliver mere tyk og cremet. Man plejer at tester ved at dyppe en ske i massen og se om man kan trække en streg med fingeren på bagsiden af skeen.
Ismassen køles ned og sigtes evt.
Køres på en ismaskine i 30-40 min og fryses ind.
Tag den ud en 15 minutter før den skal anrettes.
Vi spiste den med olivenolie og karameliserede popcorn, men popcornene overdøvede en lille smule smage.
Ingen kommentarer