Fantastisk morgenmad der er fyldt med alle de gode sunde ting, men stadig smager syndigt. Der er mange forskellige opskrifter på banan-pandakager, men hytteosten gør at denne her aldrig bliver tør.
“Dejen” er meget lind og kræver en del smør og en go non-stick pande. Du skal kende dit komfur og finde et varme niveau omkring lav-middel så det indre i pandekagerne kan sætte sig mens ydersiden når til “gylden”. Det kan kræve et par forsøg, men ydersiden er nødt til at være godt sat så pandekagen kan vendes uden at falde fra hinanden.
Bonus info. Opdagede en nemmere udgave. Hvis man har et vaffeljern kan man piske æggehviderne for sig selv og vende i resten ar dejen til sidst.

Vaflerne bliver ikke så sprøde (jeg gav dem som almindelige Belgiske vafler i mit vaffeljern), men de bliver super-fluffy og det er markant nemmere at stå med end på panden, og man kan skære frugten imens de bager. Jeg fik 5 vafler ud af en portion.
Bananpandekager
Ingredienser
- 1 moset moden banan
- 100g hytteost
- 2 store æg
- 1,5 dl havre, finblendet (eller 1,25 dl havremel)
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljeextrakt
- ¼ tsk kanel (valgfrit, giver lidt “varme”)
- ¼ tsk salt
- Smør eller kokosolie til stegning
- Toppings (forslag):
- Friske bananskiver
- Lidt honning eller ahornssirup
- Græsk yoghurt
- Hakkede nødder
- Friske bær (blåbær, jordbær, hindbær og lign.)
Instruktioner
Mos bananan i en mellemstor skål til den er glat i konsistens.
Tilføj hytteost, æg, vanilje ekstrakt og kanel, pisk sammen til det er godt blandet.
Rør havremel, bagepulver og salt i.
Varm en non-stick pande over medium til lav varme.
Brug godt med smør eller kokosolie.
Hæld omkring en ½ dl dej på panden pr pandekage, hvis din pande er stor kan du lave flere ad gangen.
Tilbered 2-3 minutter, check at bunden har sat sig før du forsøger at vende pandekagerne
Vend dem forsigtig og bag 2.3 minutter på den anden side til de er gyldenbrune.
Server med græsk yoghurt, frugt (bær, bananskiver) lidt honning eller sirup og evt nogle hakkede mandler eller andre nødder.





No Comments