Opskrifter/ Tilbehør

Ovnbagte tomater på stilk

30. juni 2023

Sommeren er over os og der skal grilles noget kød. Men vi skal jo også huske at have noget grønt til den store røde bøf, så her er en hurtig opskrift på nogle langtidsbagte tomater der er alle tiders tilbehør.

De bliver bedst hvis du har tid til at give dem lang tid ved lav varme, fx mens din store bøg står og trækker salt (giv den 45 min med salt på så salten kan nå at trække vand ud og det kan nå at trække ind i bøffen igen) eller du kan lave dem hurtigere ved høj varme hvis dine gæster kommer om lidt eller allerede sidder i solen og venter.

Ovnbagte tomater på stilk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Tilbehør
Af Emilie Antal personer: 2 pers
Forberedelsestid: 10 Tilberedningstid: 40 Total Time: 50

Perfekt tilbehør til en go bøf.

Ingredienser

  • 250 g cherry eller andre små tomater på stilk
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk balsamico eller condimento bianco
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2-4 kviste frisk timian

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 160°C varmluft

2

Skyl tomaterne grundigt og dup dem forsigtigt tørre med et viskestykke så de bliver siddende på stilkene.

3

Placer tomaterne i et ovnfast fad

4

Pres hvidløgene og rør sammen med sukker, balsamico, olivenolie, salt og peber.

5

Hæld marinaden over tomaterne, top med et par kviste frisk timian

6

Smid det hele i ovnen i ca 40 min til tomaterne er bløde og let runkne.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar