Forret/ Opskrifter

Poke Nachos

30. august 2024

Denne ret opdagede jeg ved et tilfælde på en Gastro Pub i Austin i 2018. Den blev anbefalet af personalet og selvom det lød lidt mærkeligt så gjorde kombinationen af Ahi Tun og Nachos mig meget nysgerrig.

Jeg endte med at bestille retten igen på samme tur og to gange på en tur til Austin senere på året. På grund af Covid skulle der gå 5 år før jeg kom tilbage til Austin i 2023 og med rystende hænder slog jeg gastropubben op og opdagede på Yelp at ikke blot eksisterede den stadig, men Poké Nachos var klart i toppen som kundernes favorit, så den var stadig på kortet.

Det er nok mere en samling ingredienser end en egentlig opksirft, så alt kan selvfølgelig justeres efter smag. Jeg kan personligt lide den lidt mere spicy (chili majo) end sød, (sød soya sovs) i hvert fald i forhold til Amerikanerne.

“Nachos” delen er gjort lidt mere passende til fisk ved at tage wonton-wrappers, firkantede stykke dej til at pakke dej ind i og fritere som en del af det kinesiske “Dim Sum”. De skæres over diagonalt og friteres til de puffer let. De er lidt mere porøse end almindelige Nachos og er nemme at lave når man har prøvet det en gang eller to.

Poke Nachos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Snacks, forret Tex-Mex/Asiatisk
Af Ulrik Antal personer: 1

En tosset plating af flere komponenter fra poké konceptet, serveret som en omgang nachos. Tortilla chips er skiftet ud med wanton-wrappers og der bruges en go chili-mayo og soya i stedet for salsa.

Ingredienser

  • 10-12 Wanton wrappers
  • 100g Sashimi Tun
  • 1 Avocado i tern
  • 1 frisk jalapeño
  • ½ Forårsløg (den grønne del)
  • 1 spsk sød soya
  • ¼ bundt frisk koriander
  • 1 spsk Chili Mayo (du kan selv blande sriracha I noget mayo hvis du ikke har en færdig)
  • ½ plade Nori tang
  • 2 tsk sesamfrø
  • soya og fiskessovs til marinering
  • olie til fritering

Instruktioner

Nachos

1

Frosne wanton-wrappers skal ligge i stue temperatur en time eller to for at tø op

2

Varm 1-2 cm raps eller anden smagsneutral olie op til omkring 170°C i bunden af en gryde eller sauté-pande

3

Skær 10-12 wrappers over diagonalt og friter i et par omgange så de har plads til at puffe lidt og ikke klistrer sammen

4

Dræn på fedtsugende papir og stil til side til servering

Fyld

5

Skær tunen i 1x1 cm tern og marinér med 1 tsk soya, 1 tsk fiskesovs og ½ tsk sød soya

6

Rist sesamfrø på en tør pande ved middel varme til de dufter

7

Snit den grønne ende af et forårsløg fint

8

Pluk bladende af din friske koriander

9

Udsten avokado og skær i tern (brug en ske til at "scoope" avokadoerne hele ud, så er de nemmere at skære i tern)

10

Snit jalapeño fint, enten med en skarp kniv eller mandolin

11

Skær en halv plade nori-tang over på midten og derefter i tynde strimler

Plating

12

Fordel "nachos" på en stor tallerken

13

Vend tunen i lidt af de ristede sesamfrø og fordel ud over dine nachos

14

Hæld forsigtigt ca 1 tsk sød soya ud over det hele

15

Fyld avokado, jalapeño, forårsløg, sesamfrø og nori-tang på

16

Kør striber af chilimayo henover og top med koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply