Opskrifter/ Tilbehør

Æble broken gel

17. februar 2020

I skrivende stund har jeg ikke skrevet om broken gel / fluid gel under mine teknik emner, men det kommer nok og så vil du kunne læse mere om dette fænomen der. Kort og godt er en broken gel en flydende væske der er geleret (ofte med agar) og derefter blendet i bittesmå stykker så det ser flydende ud.

Jeg har lavet flere slags broken gel, men den her er faktisk nærmest en syrlig æblegrød der ligeså godt kunne servere kold som tilbehør til et godt stykke svinekød, men skal man peppe sin ret lidt op og have gode muligheder for at plate, så er broken gel en effektiv tilføjelse.

Æble broken gel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

En broken gel på æblemos og eddike der er virkelig godt som kondiment eller pynt til en ret med svin. Det er lidt som den billigere ketchup fra pølsemanden vi altid grinede af indeholdt æblemos, men bare så meget lækrere.

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 1.5 dl eddike
  • 0.75 dl vand
  • 0.75 dl sukker
  • 3 g agar agar

Instruktioner

1

Riv æblet og kog det op i lagen til æblet slipper sin saft

2

Passer gennem sigte og juiceklæde

3

Mål 250ml af og kog op til 80 grader og tilføj agar agar

4

Lad det sætte sig og blend til gel med stavblender.

5

Kom på sutteflaske

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply