Dessert/ Opskrifter

Vaniljeis

3. april 2021

Efterhånden er der kommet meget god is på markedet, og det er da også en af de lidt mere besværlige ting at lave selv hvis man har meget andet der skal nåes i køkkenet, men rigtig go vaniljeis laver jeg faktisk tit. Enten i en røget udgave eller som denne, serveret med en go olivenolie er det virkelig lækkert.

De to store tekniske udfordringer ved at lave is er at den kan skille eller forme iskrystaller i fryseren. Når der ikke er en masse stabilisator i eller den slags er det bedst at lave den samme dag den skal serveres så den ikke står længe i fryseren. Indføring i en ismaskine med kompresser gør også en kæmpe forskel i forhold til iskrystaller. Sørg for at maskinen er tændt i go tid og er kølet godt ned inden du kommer ismassen i. Og sørg for at ismassen er kølet helt ned ingen du begynder indfrysning.

Det sidste tekniske er legeringen af din creme anglaise. Den legerer ved omkring 84-85°C men jo mere jeg har lavet det, jo mere kigger jeg også på konsistensen. Den skal tykne lidt og må ikke virke sjasket. Den klassiske definition er at man skal køre en finger igennem cremen på bagsiden af en ske og den skal lave et spor. Vigtig er at den ikke må blive for varm, så klumper ægget og du får røræg.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar