Nem opskrift på klassisk agurkesalat vi ofte bruger til kylling, and eller lign roast-baserede måltider. Hurtig at lave og skal ikke trække mere end en times tid. Faktisk spiser vi som oftest det hele samme aften da den er sjovest når agurken stadig er lidt sprød.
Hvis du er mere til den klassiske slatne agurkesalat er det selvfølgelig bare at lade den stå mindst en dags tid eller to før du skal bruge den.

Agurkesalat
Klassiske syltede agurker, genialt tilbehør til mange retter. Og hot dogs.
Ingredienser
- 1 1/2 agurk
- 2 dl eddike
- 1 dl vand
- 4 spsk. sukker
- 1 1/2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Instruktioner
Høvl agurken i tynde skiver på siden af rivejernet eller dit mandolinjern.
Knug væden fra agurkeskiverne i et rent viskestykke eller lad dem evt. stå og dræne i et saftklæde.
Bland eddike og vand, og kom sukker, salt og rigeligt friskkværnet peber i.
Rør, indtil salt og sukker er opløst, og kom så agurkeskiverne ned i lagen.
Lad salaten trække i køleskabet i nogle timer, evt. natten over.
Ingen kommentarer