Opskrifter/ Tilbehør

Ristet Müsli

17. maj 2020

Jeg har fået lov at poste Emilies superlækre weekend müsli. Inspirationen kommer fra en lille helt fantastisk café (La Bossue) vi opdagede i Montmartre i Paris. De serverede en virkelig simpel morgenmad hvor alle elementer bare smagte helt fantastisk. Resten af dagen gik vi og snakkede om den dejlige friskpressede juice, de lækre brioche men allermest den fantastisk müsli der blev servere helt simpelt på siden af en go klar lækker græsk yoghurt.

Dagen efter, en lørdag ville vi derned og prøve deres brunch, men opdagede at vi ikke var de eneste i nabolaget der kendte denne perle. En 8-10 mands kø uden for caféen viste sig at være til ventelisten for et bord til brunch. Men vi købte en pose af deres fantastiske müsli med hjem og det er lykkedes Emilie at lave en kopi der lever op til mit minde om originalen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Af Emilie
Tilberedningstid: 30 min Total Time: 30 min

Skøn weekend müsli der er det optimale tilbehør til græsk yoghurt.

Ingredienser

  • 75g mandler
  • 120g havregryn
  • 75g solsikkekerner
  • 50g græskarkærner
  • 25g hørfrø
  • 35g smør
  • 30g akacie honning
  • 3 spsk sukker
  • 50g tørrede tranebær

Instruktioner

1

Tænd for en stor tør pande på medium

2

Hak mandlerne i rimelig groft og smid dem på panden.

3

Rist dem i 5 minutter til de lige begynder at tage lidt farve mens du vejer de andre ingredienser af.

4

Rør i mandlerne så de bliver ristet på alle sider.

5

Kom havregryn på og rør rundt i det så det ikke brænder på. Pas på varmen. Ris rist et par minutter.

6

Solsikkefrø kan kommes på lidt efter.

7

Vej hørfrø af, men kom dem først i når du har de sidste ingredienser klar.

8

Når frøene har været lidt på panden begynder de at knitre og poppe.

9

Tilføj smøren skåret i lidt mindre stykker så den smelter nemt.

10

Rør lidt rundt mens stykkerne smelter, tilføj så honning og rør godt rundt mens de rister.

11

Rør til det hele tager lidt mere farve, forsigtigt det ikke brænder på.

12

Til sidst tilsættes sukker, det skal ikke smelte helt så det giver lidt ekstra crunch.

13

Når den rigtig farve er opnået slukkes for panden og tranebær tilføjes og røres lidt lidt ind i resten af müslien.

14

Fordel det hele ud på et stykke bagepapir og lad det køle ned.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar