Hoveret/ Opskrifter/ Tilbehør

Patatas Bravas

26. november 2023

En tapas klassiker er stegte kartofler med en rød sovs, ofte kaldet brava sauce eller mojo rojo. Den er altid at finde når vi laver tapas her i huset, måske på nær hvis man laver en kartoffel tortilla og det bliver lige kartofler nok.

Patatas Bravas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
tapas Spansk
Af Ulrik Antal personer: 4
Total Time: 45 min

Pande eller friturestegte kartofler med en spicy rød "mojo rojo" eller brava sauce og aioli.

Ingredienser

  • 750 g kartofler i mellemstørrelse
  • Brava Sauce (Mojo Rojo)
  • 1 dåse flåede eller hakkede tomater (Mutti er klart det bedste mærke, det er pengene værd)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 medium hakket gult løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 knivspids Pimente despelette
  • 1/4 dl vand
  • 1 tsk kosher salt, plus mere til tilsmagning
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk sukker
  • 2 tsk sherryeddike plus mere til tilsmagning
  • 1-2 skvæt Tabasco eller anden hot-sauce
  • Aioli
  • ½ dl mayonnaise (eller lav din egen)
  • saften af ½ lime
  • salt
  • peber
  • ½ fed revet hvidløg
  • 1½ tsk dijon sennep

Instruktioner

1

Hvis du bruger en dåse med hele flåede tomater, hældes de op i en skål og brydes i stykker. Hvis det er hakkede tomater kan de bruges direkte fra dåsen.

2

Varm olien ved middel varme i en pande og sauter løg til de er klare og bløde, 6-8 minutter.

3

Tilføj hvidløg, paprika og pimente despelette og sauter i yderligere 1 minut.

4

Tilføj tomater i væde, vand, salt, laurbærblad og salt og hæv varmen til det simrer.

5

Lad det simrer under jævn omrøring i 15-20 min til sovsen er tyknet, reduceret til omkring halvdelen og blevet mørkere.

6

Fjerne laurbærbladet og hæld saucen i en blender.

7

Blend til saucen er glat, pas på med at sætte låget fast da varmen skubber det af. Brug hellere et viskestykke eller noget andet som låg så det ikke eksploderer ud af blenderen. Man kan med fordel bruge en stavblender i stedet.

8

TIlføj sherryeddike og tabasco efter smag.

Aioli

9

Rør alle ingredienserne sammen og lad stå i køleskab og trække smag.

Patatas Bravas

10

Skær kartoflerne i både og lad dem evt. udvande i 10-15 minutter.

11

Forkog evt. kartoflerne i saltet vand i 4-5 min.

12

Varm 2-3 spsk olie op på en stor pande til mellemvarme

13

Steg kartoflerne og vend dem regelmæssigt så de bliver brune og sprøde på alle sider. Det tager gerne 20-30 minutter afhængigt af størrelse. De skal være møre hele vejen igennem.

14

Læg kartoflerne i et fad og fordel brava saucen ud over og derefter aioli'en, gerne via en sprøjtepose eller en sutteflaske.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar