Opskrifter/ Tilbehør

Tahin dressing

14. maj 2020

Nem og lækker dressing jeg har stjålet fra Nigella Lawson og tilsmagt mine egne smagsløg. Den kan enten bruges alene eller sammen med andre dressinger i en større samling små mellemøstlige retter ofte kaldet mezze, eller meze. Siden jeg første gang lavede den er jeg stødt på andre tahin dressinger som primært er tahin rørt op med den rette mængde vand (det bliver først stift og så mere flydende efterhånden som man tilføjer mere vand), men jeg synes at tilføjelsen af den græske yoghurt giver en friskhed og kan bruges som dressing til lidt flere ting.

Vi bruger den tit til pita eller grøntsagsstænger, og faktisk også som tilbehør til lammekød hvis man bruger lidt græske eller mellemøstlige krydderier og/eller en græsk salat som tilbehør.

Nigellas tahindressing

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Antal personer: 4

Lækker frisk dressing til det græske og mellemøstlige køkken.

Ingredienser

  • 125 g græsk yoghurt
  • 40 g tahini
  • 15 ml citronsaft
  • ½ tsk flagesalt
  • 1 lille fed hvidløg
  • 4-5 mynteblade til pynt

Instruktioner

1

Bland alle ingredienser i en skål.

2

Lad det trække mindst en 20-30 min på køl.

3

Smag evt. til med mere salt og hvidløg efter egen smag. (Hvidløgs smagen bliver lidt kraftigere efter den har trukket så vent for ikke at lave den for stærk.

4

Hæld i en pæn skål og pynt evt. med lidt chiffoneret mynte.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar