Hvis man skal have gæster og man ikke lige har tid til at stå og våge over hollandaisen (eller Bearnaisen) kan man lave den klar og køre den fra vandbad på en sifon i stedet.
Den kan stå i vandbad så længe det skal være, man siger som regel 55°C er den højeste temperatur man må varme hollandaise til og det passer med ofte med det varmeste vand vandhanen, så det er rimelig nemt. Varm den mindst 10 minutter.
Jeg har en halv liters sifon (den lille størrelse) og der er selvfølgelig lidt spild når man kommer det på sifon, men synes der er nok til 4 personer i denne opskrift. Bruger man den store 1liters og fordobler opskriften skal man selvfølgelig bruge to patroner.
Hollandaise på sifon
Nem og sikker måde at lave hollandaise, men kræver en sifon.
Ingredienser
- 1 stk. sifonflaske 1/2 liters
- 1 stk. gaspatron
- 3,5 g salt
- 10 g citronsaft
- 60 g æggeblommer
- 50 g æggehvider
- 10 g fiskefond
- 185 g smeltet smør (en pakke minus vallen)
Instruktioner
Smelt smørret og hæld den gule del fra så vallen er tilbage)
Kør æggeblommer, hvider, fond, salt og citron på en blender.
Tilsæt smørret i en stråle mens du blender,
Hæld på sifon og brug én gaspatron (brug to hvis du laver dobbeltopskrift til 1L sifon.)
Sæt i vandbad på 50-55°C til den skal bruges, min. 10 minutter.
Server på fisk, hvide asparges eller andet godt.
Ingen kommentarer