Opskrifter/ Tilbehør

Hollandaise på sifon

23. april 2021

Hvis man skal have gæster og man ikke lige har tid til at stå og våge over hollandaisen (eller Bearnaisen) kan man lave den klar og køre den fra vandbad på en sifon i stedet.

Den kan stå i vandbad så længe det skal være, man siger som regel 55°C er den højeste temperatur man må varme hollandaise til og det passer med ofte med det varmeste vand vandhanen, så det er rimelig nemt. Varm den mindst 10 minutter.

Jeg har en halv liters sifon (den lille størrelse) og der er selvfølgelig lidt spild når man kommer det på sifon, men synes der er nok til 4 personer i denne opskrift. Bruger man den store 1liters og fordobler opskriften skal man selvfølgelig bruge to patroner.

Hollandaise på sifon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Antal personer: 4

Nem og sikker måde at lave hollandaise, men kræver en sifon.

Ingredienser

  • 1 stk. sifonflaske 1/2 liters
  • 1 stk. gaspatron
  • 3,5 g salt
  • 10 g citronsaft
  • 60 g æggeblommer
  • 50 g æggehvider
  • 10 g fiskefond
  • 185 g smeltet smør (en pakke minus vallen)

Instruktioner

1

Smelt smørret og hæld den gule del fra så vallen er tilbage)

2

Kør æggeblommer, hvider, fond, salt og citron på en blender.

3

Tilsæt smørret i en stråle mens du blender,

4

Hæld på sifon og brug én gaspatron (brug to hvis du laver dobbeltopskrift til 1L sifon.)

5

Sæt i vandbad på 50-55°C til den skal bruges, min. 10 minutter.

6

Server på fisk, hvide asparges eller andet godt.

Måske vil du også synes om

2 Comments

  • Svar
    René Poulsen
    11. november 2021 at 13:48

    370 g lunet smør og 185 g smeltet smør… Er du sikker på det er korrekt ?..

    • Svar
      Ulrik
      26. november 2021 at 5:57

      Nej for hulan. Godt spottet og tusind tak. Ved ikke hvordan de har sneget sig ind. Altså, meget smør er godt, men tre gange så meget som man har brug for bliver nok ikke godt. 👍🏼
      Den er rettet.

    Skriv en kommentar