Opskrifter/ Tilbehør

Sprødt kyllingeskind

10. februar 2021

Det er måske lige i overkanten at kalde dette en ret, men jeg har selv lavet en lille note jeg ofte kigger på for lige at huske tid og varme på sprødt kyllingeskind, så hvorfor ikke lige lave et lille opslag på det. Det kunne være der var nogen der skulle prøve at lave sprødt kyllingeskind for førstegang der gerne ville have et eller andet at gå ud fra.

Man kan nogengange købe kyllingeskind hos slagteren eller hos grossister, men den egentlige hemmelighed er vel at det er en af de ting man bare altid skal huske på findes. Skal man lave en ret med kylling hvor skindet alligevel ikke bliver sprødt kan man lige så godt pille det af og bruge det enten et andet sted i retten eller en anden gang. Det kan fint fryses ned eller steges i ovnen og holde et par dage i en lufttæt spand. Jeg har blandt andet brugt det i coq au vin, hvor kyllingen skal ligge og tilberede længe i væde. Der kan man stege skindet sprødt og knuse det ud over den færdige ret.

Når jeg laver mine buttermilk fried chicken bliver skindet alligevel løst når kyllingen har ligget i kærnemælk, og det er ikke lækkert med en klump blødt fedt-holdigt skind under paneringen når man skal spise dem, så der kan man ligeså godt tage skindet af og bruge det til pynt eller det sprøde element i en anden ret.

Sprødt kyllingeskind

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Af Ulrik Antal personer: 4 styk
Tilberedningstid: 30 min

Sprødstegt kyllingeskind til pynt eller som det sprøde element i rigtig mange retter.

Ingredienser

  • Skindet fra en kylling (på billedet kommer skindet fra fire overlår)
  • Salt

Instruktioner

1

Tænd for ovnen 200°C varmluft.

2

Pil skindet af i så store stykker som muligt. Overlår, bryst og ryggen af kylling er det bedste områder at få større stykker fra. Stykkerne bliver radikalt meget mindre når de er tilberedt så jo større des bedre.

3

Skrab eller skær store fedtdepoter af indersiden af skindet så det ikke tager alt for langt tid at rendere og nogle af stykkerne bliver færdig for hurtigt.

4

Spred skind-stykkerne ud på et stykke bagepapir så de er så flade som muligt og drys med lidt salt.

5

Læg et stykke bagepapir ovenpå og pres en bageplade af samme størrelse ned over hvis du har en. Hvis ikke du har to bageplader der kan presses sammen er det bedste at finde noget andet stort og tungt og varmeledende så skindet bliver presset godt mellem de to stykker bagepapir.

6

Bag skindet i 15-20 min. Kig efter en 12-15 min og se hvor sprøde og mørke de er blevet. Hvis de bliver brankede er de ikke så lækre, lidt som med bacon. De skal være mørkegyldne og sprøde, men ikke brændte.

7

Jeg kigger hvert 2-3 minut hen i mod slutningen.

8

Lad dem køle af på en rist og opbevar i en lufttæt beholder.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar