En klassiker der er farlig at tage fat på. Hvis man tager til Italien er der nok ligeså mange udgaver af denne, som Italienske bedstemødre. I mine 20’ere og 30’ere lavede jeg altid spaghetti med kødsovs og i lidt mange forskellige udgaver, men jeg kan stadig huske da jeg for alvor opdagede hvordan en rigtig spaghetti meatballs kan være helt fantastik. Perfekt kogt spaghetti, kødboller der er saftige og smagfulde, stegte på en pande så de har et sprødt ydre og fyldte med løg, persille og gode krydderier inden i. Og så tomatsovs som vi i denne, vores families helt egen udgave, forstærker godt med både syre og sødt.
![](https://madhang.dk/wp-content/uploads/2022/01/77CA6062-307C-4EF8-8239-C64C0C7FBADD-scaled.jpeg)
Spaghetti Meatballs
Spaghetti med kødboller. Vores take på denne klassiker. Selv hvis man tror man ikke kan lide sardiner giver de en fantastisk umami til kødbollerne.
Ingredienser
- Kødboller
- 400 gr hk kalv og flæsk 9-15% (gerne øko)
- 2 zitauerløg
- 1 æg str L
- 2 tsk salt
- Masser af friskkværnet peber
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 1/4 dl hvedemel
- 30 g parmesan
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg i fine skiver
- 2 små løg, gerne skalotteløg
- 1 ds Mutti Polpa
- 1 ds Mutti cherrytomater
- 1/2 dl Mutti tomatpuré
- Oregano, tørret
- Basilikum, tørret
- Salt
- Friskkværnet peber
- 4 spsk oksefond
- 3 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk sukker
Instruktioner
Kødboller
Løg hakkes fint.
Persille skylles og hakkes groft.
Kød, æg, løg, persille, salt, parmesan og mel blandes i en røreskål.
Fyld en lille skål med lunkent vand til at holde en latteske våd. Denne bruges til at forme kødbollerne - lav dem ca på str med en cocktailtomat.
Brun kødbollerne ved medium-høj varme på en pande og læg dem til side på en tallerken.
Tomatsauce
Svits finsnittet løg og hvidløg skåret i helt tynde skiver i lidt olie (og kødbollerrester) i en sautépande eller pande med lidt høje sider. Gør det ved medium varme så de ikke branker, men løgene bliver klare.
Tilsæt tomater og puré og bring i kog.
Tilsæt krydderier, eddike og fond og smag til.
Tilsæt kødbollerne, skru ned og lad retten simre.
Serveres med friskkogt (gerne hjemmelavet) spaghetti og en god salat.
Ingen kommentarer